Referat

Referat: Toarpsalliansen - Mariedals IK

Toarpsalliansen - Mariedal 2-1 (1-1)
Fin kväll, fin gräsmatta, mycket folk! En härlig fotbollsfredag helt enkelt. Dessutom två taggade lag som båda var i behov av poäng men i olika delar av tabellen.
Jämn inledning men Mariedal är lite hetare och får en frispark i 5:e minuten i farligt läge. Bra slagen men Rebecka får fingrarna på den och tippar den i stolpen. Tyvärr får vi inte tag på returen utan en MIK-spelare kan raka in bollen till 0-1. Tufft men bara att jobba på. Fortsatt jämnt spel och vi skapar några riktigt heta chanser, men bollen vill inte in. Inte förrän i minut 26 då Mathilda får på ett skott strax utanför straffområdet. Målvakten är på bollen men lyckas inte tippa den utanför stolpen. 1-1 och rättvist kvitterat. Halvleken fortsätter med jämnt spel och mycket kamp. Inga fler mål men en liten fördel till oss i vassa chanser. Inte mycket att påpeka i paus mer än att fortsätta hålla fokus och kriga på.
I andra halvlek börjar MIK bäst och trycker tillbaka oss de 10-15 första minuterna. Vi har svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och bortaspelarna känns lite hetare. Vi försvarar oss dock med mycket hjärta och MIK lyckas inte skapa någon riktigt farlig chans. Efterhand börjar vi också att få ordning på det offensiva spelet. Nu är det vi som trycker och MIK som får slå ifrån sig. Vi spelar oss fram till flera fina lägen och närmast är Mathilda, som liggande försöker raka in bollen som tyvärr räddas på mållinjen av MIK-spelare. MIK hotar hela tiden med långa bollar bakom våra ytterbackar. Allt eftersom halvleken går känns det mer och mer som att matchen ska sluta oavgjort. Men idag har vi det lilla extra fokuset som behövs för att vinna. I 89:e minuten kommer vi runt fint på högerkanten. Fint passningsspel och bollen spelas till slut snett bakåt till en fri Emelie strax utanför straffområdet. Emelie gör inget misstag utan siktar och skjuter ett lågt hårt skott, otagbart för målvakten, vid stolproten fram till 2-1. Vi håller undan sista minuterna och ser till att samtliga poäng stannar kvar i Toarp.
Så jäkla gött!
Efteråt, på BT:s fråga, "Går det att med ord beskriva hur viktig denna seger var?", är det enkla svaret: "Nej det går inte att med ord beskriva hur viktig denna seger var!"
Nu tog vi oss förbi Östadkulle upp på kvalplats. Nästa lördag möts vi i en "6-poängsmatch". Dessförinnan spelar U-laget hemmamatch mot Örby på Målevi på måndag. Välkomna då!